Az önkéntes segítőink munkájukkal nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy szűkösebb anyagi kondíciókkal is a megfelelő szakmai színvonalon tudjuk végezni a szociális munkát. Ennek - civil szervezet lévén -, kiemelkedő jelentősége van, nyugodtan mondhatjuk, hogy nélkülük programjainkat nem tudnánk működtetni.

Szívesen látunk mindenkit, aki kedvet érez egy jó közösségben hasznosan eltölteni az idejét, legyen diák, nyugdíjas vagy munkaképes korú. Önkénteseink sokféle módon kipróbálhatják magukat. Törekszünk arra, hogy egyéni motivációikat hozzá tudjuk rendelni a lakóink, illetve az intézményünk szükségleteihez, úgy, hogy kölcsönösen mindenki jól érezze magát nálunk.

Az önkéntesek munkáját, oklevéllel tudjuk honorálni, emellett az elvégzett tevékenységről igazolást is kiállítunk, amely hasznos lehet munkakeresésnél, mint szakmai tapasztalatszerzést alátámasztó okmány. Lehetőség nyílik arra is, hogy akár publikációs lehetőséget biztosítsunk a tapasztalok leírásához, illetve egy-egy érdekes helyzet bemutatásához. Ezeken kívül lehetőséget biztosítunk számukra a tevékenységünket érintő szakmai találkozókon, konferenciákon való részvételre, szükség esetén tanulmányutak, ösztöndíjak elnyeréséhez szakmai ajánlást is adunk.

A jó hangulat fenntartása az önkéntes munka során nagyon fontos számunkra, hogy senki ne érezze magát nagyon leterhelve, így a nálunk eltöltött idő "jó befektetés" legyen minden téren. Az Alapítványunknál szervezett szabadidős programokkal is igyekszünk az önkéntes segítőkkel jó kapcsolatot kialakítani, valamint lehetőséget biztosítunk, hogy az önkéntes csapatunk tagjai egymással is tudjanak kommunikálni.

Van szabadidőd, és szeretnéd megismerni szervezetünket, munkánkat?

Szeretnél az Alapítványunknál önkéntes munkát végezni?

Ha eldöntötted már, hogy csatlakozol a csapatunkhoz, akkor írj nekünk a szoconkentes@gmail.com e-mail címre, hamarosan jelentkezni fogunk!

Első lépésben megismerheted szervezetünk szakmai munkáját, céljainkat. Ezek után közösen átgondoljuk, hogy milyen területen tudnád megtalálni nálunk a számodra megfelelő tevékenységet. A felkészítés után az általad kiválasztott programban dolgozhatsz, főállású szociális munkás koordinálásával.

Ha további információkra van szükséged, keresd önkéntes koordinátorainkat, a következő telefonszámon: 06-1-308-1301 vagy küldhetsz e-mailt is a szoconkentes@gmail.com e-mail címre.

Önkéntes koordinátoraink:

Hodruszky Mónika

Jágerné Varga Viktória

Jánosi Péter

Kerepesi Krisztina

tel.: 06 1 308 1301

e-mail: szoconkentes@gmail.com