Megújult a csömöri intézményünk konyhája és társalgója

Megújult a csömöri intézményünk konyhája és társalgója

Alapítványunk 2019-ben sikeresen pályázott az IKEA Veled Közösen projektjére és bekerült abba a körbe, ahol a közönség szavazatai döntötték el, hogy ki nyeri végül a 2,5 millió forintos termékadományt és lakberendezési tanácsadást. Nagy izgalmak közepette végül elnyertük az IKEA Family klubtagok többségének bizalmát és az első helyezést, amit ismét szeretnénk megköszönni mindenkinek! Nélkülük nem valósulhatott volna meg a csömöri családok átmeneti otthonatársalgójának és konyhájának teljeskörű felújítása.

Az eredmény kihirdetésétkövetően elkezdődött a tervezés folyamata közösen a soroksári IKEA csapatával. Felmérték az igényeket, az épület adottságait és küldték a jobbnál-jobb terveket. Sajnos, a koronavírus okozta válsághelyzet miatt ez a folyamat megszakadt és a megvalósítás is csúszott időben. Azonban augusztusban pont került az i-re és megkezdődhettek a munkálatok. Az IKEA profi építőinek köszönhetően három napos kemény munkával el is készült mind a két helyiség. A soroksári áruház minden munkatársának köszönjük a lehetőséget, hogy indulhattunk a szavazáson. Hálásak vagyunk a tervezésben, egyeztetésben és felépítésben résztvevő csapatnak is: örömteli és nagyon inspiráló volt az együttműködés, sok nyitott, kreatív embert ismertünk meg személyükben, akik fáradtságot nem ismerve szívvel-lélekkel vettek részt a projektben!

Kicsik és nagyok boldogan vették birtokba a megújult helyiségeket. Szerettünk volna házi átadó ünnepséget rendezni közös főzéssel, beszélgetéssel, de sajnos, a koronavírus második hulláma megérkezett, így nem szeretnénk kockáztatni egy nagy létszámú rendezvénnyel az otthonunkban élő családok és a kollégák egészségét. Ám ami késik, az nem múlik! Az ünnepélyes átadó meg lesz tartva, és természetesen beszámolunk majd róla.

Addig is jöjjenek az otthon lakóinak véleményei a megújult terek használatának tapasztalatairól, majd pedig a képes beszámoló az építés folyamatáról! (Fotók: IKEA)

Lakók véleménye a Veled közösen pályázaton nyert intézményi felújításról

“Nagyon köszönjük az IKEÁ-nak az új konyhát. Igazán öröm főzni, sütni az tűzhelyeken, így jobban megy a munka.” (Beáta, anyuka)

“Tágasabb a tér a társalgóban, és több a lehetőség a játékra.” (Máté, 12)

“Jobb kedvvel megy az ember a konyhába, sokkal kellemesebb így a sütés-főzés.” (Marianna, anyuka)


K Kép 1. “Várakozó álláspont - a SZÉRA Csömöri Családok Átmeneti Otthona 16 család számára nyújt átmeneti megoldást a lakhatásra.”

Kép 2.” Az IKEA adományai még a dobozokban lapulnak “

Kép 3. “Érkezik az IKEA összeszerelő csapata.”

Kép 4. “Az IKEA és a SZÉRA csapatai tettrekészen.”

Kép 5-6. “Tervek és álmok ... Utolsó egyeztetések a felépítés előtt.”

Kép 7-8. “Az IKEA csapata percek alatt varázsolja elő a lapos dobozokból az álomkonyha bútorait.”

Kép 9. “Intézményvezetőnk figyelemmel kíséri a munkálatokat.”

Kép 10. “Minden csavar, szög, tipli a helyére kerül. Profi szervezés, profi építés.”

Kép 11. “Egy pici, lapos csomag tőlünk - nektek. A gyerekek saját készítésű ajándékukat küldik a soroksári áruház minden dolgozójának.”

Kép 12.. “A társalgóban vendégfogadásra, beszélgetésre vagy csöndes-magányos netezésre is alkalmas a kényelmes kanapé. A meleg fények és puha függönyök nagyon otthonossá tették ezt a sarkot. ”

Kép 13. “A kinyitható asztal a strapabíró székekkel több funkcióval bír: étkezés, társasjáték, kreatív alkotás, beszélgetés - négyszemközt vagy csapatban -, minden célnak megfelel.”

Kép 14. “Minden otthon lelke a házitűzhely. A miénk szívet melengetően szép és minden igényt kielégítően praktikus lett.”

Kép 15. “Ahol öröm a házimunka! Itt mindenki szeret mosogatni.”

Kép 16. “Veletek közösen - végre, 2020-ban sikerült!”

Kép 17-18.“A legfontosabb lakóink birodalma: a játszósarok. Egy darabka dzsungel, ahol mindenki biztonságban van és önfeledten játszhat, míg anya a konyhában elkészíti a finom falatokat."

Kép 19. “Tesó! Neked is jobban tetszik így az otthonunk?”

Fotók: IKEA