Improvizációs színház gyerekeknek

Improvizációs színház gyerekeknek

Az interaktív playback színházi technika lényege az, hogy a színjátszó csoport tagjai az előadás nézőközönsége által megélt hétköznapi élethelyzeteket, történeteket jelenítenek meg. A megjelenítés minimális eszközhasználattal, leginkább saját mozdulatokkal, gesztusokkal történik. A ily módon megelevenedő szituációk lehetővé teszik, hogy a történetmesélő kívülről lásson rá a saját élményeire és újraélje vagy átértékelje az azzal kapcsolatos megéléseit. A történetekről aztán kölcsönösen visszajelzést adnak egymásnak az előadók, a történet mesélője, sőt akár a többi néző is. Az egyéni sztorikból így lesz közös élmény. A megélések mélységét és intenzitását növelheti, hogy programunkban nehéz helyzetben élő gyermekek tartanak tükröt más nehéz helyzetben élő gyermekeknek.

Az improvizációs színházi technika gyakorlása javítja a résztvevők kommunikációs illetve önkifejező készségeit, növeli szociális kompetenciáikat, fejleszti önreflektív képességüket és sok önismereti tapasztalattal gazdagítja őket. Ez a későbbiekben pozitív hatással lehet többek között az iskolai tanulmányi eredményeikre, társas kapcsolataikra és önérdekérvényesítő képességükre is.

A közel három hónap időtartamú pilot projektet a későbbiekben továbbiak követik, melyekbe más intézmények bevonását is tervezzük. Programunk a MOL Alapítvány támogatásával valósul meg.

A fotó a második toborzó eseményünkön készült.


A képek forrásai:https://www.voneszo.hu/hirek/szinhaz-ii-valogato/

https://www.facebook.com/voneszo/photos/a.21151276...