EMLÉKEZÉS EGY INÁRCSI SZOCIÁLIS MUNKÁSRA

EMLÉKEZÉS EGY INÁRCSI SZOCIÁLIS MUNKÁSRA

Öt évvel ezelőtt, 2018. július 11-én tragédia történt Inárcson. Egy munkáját végző családsegítő szociális munkást egy ügyfele megölt. Ma 12:00 órakor a szakmai és érdekvédelmi szervezeteink által megrendezett országos megemlékezés résztvevőiként mi, a SZÉRA munkatársai is néma csenddel és együttérzésükkel adóztunk elhunyt kollégánk emlékének.

A szociális munka jelképévé vált zöld-kék szalag kitűzésével egyúttal kiállásunkat is kifejezzük minden segítő területen dolgozó szakember mellett.

„A szociális munka nem csupán egy foglalkozás, hanem egy hivatás, amelyben emberek nap mint nap a legsebezhetőbbek megsegítésére törekednek, s olykor maguk is sebezhetővé és áldozatokká válnak. … Megemlékezésünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a szociális munka kihívásaira, és arra, hogy minden szociális munkás számára biztosítani kell a szükséges támogatást - fizikai, szellemi és anyagi értelemben egyaránt. Szeretnénk megerősíteni azt az üzenetet, hogy a szociális munkások életét és munkáját tiszteljük, és hogy minden erőfeszítést meg kell tennünk annak érdekében, hogy biztonságban végezhessék nélkülözhetetlen szolgálatukat.”

https://szmme.hu/.../emlekezes-egy-inarcsi-szocialis.../